Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2012 14:50 - Кой развъжда кучетата в България. Защо се опитват да вменят вина на стопаните на домашни любимци, кого прикриват и чий интереси се защитават
Автор: sunny5 Категория: Новини   
Прочетен: 2815 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.05.2012 18:03


   В 7 милионна България има стотици развъдници за кучета. Част от списъка на тези развъдници, можете да разгледате в края на страницата

През последния месец и половина се полагат неимоверни усилия, да бъдат обвинени собствениците на домашни кучета като основни и единствени виновници за нарастване броя на бездомните кучета.
Да, може би има 1% безотговорни стопани, за които е по-лесно да изхвърлят животното на улицата, вместо да се нагърбят да му потърсят нов собственик. Но останалите 99% от хората, които наистина обичат животните, никога не биха захвърлили на произвола на съдбата своя любимец или неговото потомство. И ако кучето им е женско, не биха го заплодили повече от 1-2 пъти за целия му живот, защото им е известно, че повече от 2 бременостти влияят зле на здравето и продължителността на живот на кучето. Да, едно добре гледано домашно куче може да се озове на улицата, ако неговият стопанин почине. В този 1% може би влизат и хора които са изпаднали в тежко финансово състояние, или поради някава причина (като ипотека например) и те са останали без дом. Не можем да бъдем съдници и обвинители, без да знаем какви са истинските причини. Най-лесно е да обидиш някого, да съдиш и обвиняваш, без да имаш факти каква е истината. Като нямаш възможности да помогнеш или пък не желаеш да помогнеш, то тогава не съди и не обвинявай, и не си чеши езика!
Бездомните кучета в София били наброявали 9 000. Кой и как ги преброи?! Да не би кучетата да са попълвали анкетна карта за преброяване?!
По данни от Преброяване 2011 - общият брой на населението на гр. София е 1 291 591. Справката можете да я видите на сайта на НСИ ТУК.
В тази цифра 1 291 591 влизат мъже и жени на възраст от 0 до 85+ години. Домакинствата в София са 99 259 - за справка ТУК.
Според „Алфа рисърч” 1/3 от столичани отглеждат куче, т.е. 33 000 домакинства.
"Данък за домашен любимец"? Кучето да не би да е крава, която пуска мляко, а стопанинът го продава и печели пари?! Чипове за домашните любимци, причиняващи бързорастващи се злокачествени тумори!
33 000 домакинства в София притежатели на кучета X 26.00 лева данък = 858 000 лева (ако домакинствата имат само по 1 куче) само от София
33 000 домакинства в София + 9 000 бездомни кучета в София (кой и как ги преброи не е ясно) = 42 000 кучета в София x 40 лева микрочип = 1 680 000 лева (ако домакинствата имат само по 1 куче) само от София - В чий джоб ще отидат тези пари - кой е вносителят на микрочиповете?
Според конспиративната теория за "Безотговорния стопанин" (при 33 000 домакинства в София притежаващи куче и 9 000 бездомни кучета в София) - всеки 2-ри си изхвърля кучето. Е за толкова прост ли смятате българският народ и се опитвате да му вмените вина, само и само, за да скриете истинските виновници (а може би някои от тях са и престъпници). И как става размножаването, след като "Екоравновесие" извършва кастриране и защо "Екоравновесие" прибира и кастрирани животинки и си отчита разходи.
Месец Май 2012 "Екоравновесие" отчита дейност, но спазва ли законите и какво е отношението й към животните?!

image

Кланница - приют "Сеславци" - стопанисвана от "Екоравновесие". На снимките виждате кастрирани кучета, които са все още под анестезия, нахвърляни като чували с картофи в мръсния и ръждив бус на "Екоравновесие", който ще ги изхвърли в това безпомощно състояние на улицата. Заловените животни от улицата се кастрират, ваксинират и обезпаразитяват, като престоят им трябва да бъде минимум 3 дни в приюта.

image

В Кланница - приют "Сеславци" влизат здрави животни, които умират или, ако са имали щастието, са били измъкнати с хиляди усилия от хора, обичащи животните и незабавно настанени във ветеринарни клиники, тъй като здравословното им състояние е било критично. Кучета подложени на евтаназия и умрели в приюта: 2009г. - 1 540 бр.; 2010г. - 1020 бр.; 2011г. - 606 бр.; 2012г. - 91бр. (за първото тримесечие). - данните са взети от ТУК.

И след като твърдите, че виновниците са стопаните, то тогава по улиците щеше да има само породисти кучета. Е къде са те?
Драги ми управляващи, ако наистина искахте да няма кучета по улиците и бяхте истински човеци, които ги е грижа както за хората, така и за животните, нямаше да разигравате този евтин театър! Недейте да разчитате на медиите като трета власт, която като повтаря едно и също нещо хиляди пъти, че ще успеете да втълпите и вмените чужда вина на стопаните на домашни кучета.
Скъпи управляващи, в кой век и в коя цивилизация живеете и си позволявате да се правите на Господ и решавате кой да живее и кой не!
Смисълът на живота е да се помага на по-слабия, а не да се кичим с лукс и тънем в разкош и да се опитваме да навредим на някой, за да задоволим смачканото си его!
НЯМАТЕ ПРАВО да отнемате живот на друго живо същество! След избиването на бездомните кучетата какво следва - избиване на бездомните хора ли??????
И ако България я сполети някакво мащабно нещастие (природно бедствие, катастрофи ....), то знайте, че това е наказание. НЕНАКАЗАНО ЗЛО НЯМА!

Не е нужно нито да си детектив, нито разследващ журналист, нито пък е нужен кой знае какъв коефициент на интелигентност, за да направиш справка за стотиците развъдници, които има в 7 милионна България.
Дали пък бизнесът на тези развъдници не е замрял, защото бългъринът предпочита да се погрижи и отгледа една невинна душичка взета от улицата, вместо да дава пари за породисто куче от развъдник?!
На какво се надявате, че като избиете всички улични животинки, народът ще започне "през глава" да купува и прави оборот на развъдниците ли?
Ако ми отговорите, че аз греша и няма такова нещо, то тогава ви питам - Ще преливате от пусто в празно ли? Ще пълните каца без дъно ли? Как точно ще решите проблема - ще избиете бездомните животни и ще тормозите стопаните на домашни кучета? А какво правим с развъдниците, оставяме ги да си развъждат на воля? ЗАТВОРЕТЕ РАЗВЪДНИЦИТЕ НА КУЧЕТА СЪС ЗАКОН (ВСИЧКИ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ), ЗАБРАНЕТЕ ТЪРГОВИЯТА НА КУЧЕТА СЪС ЗАКОН, ЗАБРАНЕТЕ ВНОСА НА КУЧЕТА СЪС ЗАКОН, СПРЕТЕ С УБИЙСТВАТА НА ЖИВОТНИ - ето това е истинското решение и то не е никак сложно - стига вече долни инсинуации и тормоз над животните и населението! Когато няма развъдници и внос отвън на кучета, когато спрете да всявате омраза към хората, грижещи се за животни, тогава проблемът ще се разреши! Хората, които наистина обичат животните, ще си осиновят бездомно и няма да има скитащи кучета по улиците и няма да има кучета в приютите. НО явно вашите цели са други!

ТОВА Е САМО ЧАСТ ОТ ДЪЪЪЪЛГИЯТ СПИСЪК С РАЗВЪДНИЦИ НА КУЧЕТА В 7 МИЛИОННА БЪЛГАРИЯ. Обърнете внимание на сайтовете на тези развъдници - всички ТЕ твърдят, че обичат животните. Каква е тази любов към животните - да използваш едно куче като машина за разплод. Да го забраменяваш отново и отново, да го изцедиш до дупка и когато стане негодно, какво става - убиваш го или го изхвърляш на улицата, защото то вече не ти носи пари?!

1. БРФК - БЪЛГАРСКА РЕПУБЛИКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ - Управителен съвет: Състои се от шест члена – Камен Литов – Председател, Иван Димитров – заместник председател и членове Антоан Хлебаров, Георги Христозов, Радослав Стойнов, Стефан Попов

2. Българско обединение за германски овчарски кучета

3. BULGARIAN UNION FOR GERMAN SHEPHERD (БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ за немска овчарка) - София - президент Камен Литов

Неудобните с Маргарита Михнева - Поредните измами на Камен Литов - Част 1

Неудобните с Маргарита Михнева - Поредните измами на Камен Литов и развъдника на кучета в Малинова Долина- Част 2
Неудобните с Маргарита Михнева - Поредните измами на Камен Литов - Част 3
Скандали раздират киноложката федерация
БРФК срещу Камен Литов

4. РАЗВЪДНИК АЛЕКСАНДЪР - Развъдник за немски овчарки - Александър Димитров - гр. София 1000, Малинова Долина - член на Българско обединение за германски и овчарски кучета

5. Развъдник vom Haus Radulov - Ангел Радулов - член на Българско обединение за германски и овчарски кучета

6. Развъдник v. Boyanov House - Боян Боянов - член на Българско обединение за германски и овчарски кучета

7. TIBETANGO- РАЗВЪДНИК ЗА ТИБЕТСКИ МАСТИФ - Пламен Георгиев - София - член на БРФК - БЪЛГАРСКА РЕПУБЛИКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ
........
УПРАВЛЯВАЩИ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ПРАВИТЕ НА МАЙМУНИ! НЕ ПИПАЙТЕ ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ! ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЛАГАТЕ СТРИКТНО Чл. 325б от Наказателен кодекс! НЕ ТОРМОЗЕТЕ И НЕ МАЛТРЕТИРАЙТЕ ЖИВОТНИТЕ В КЛАННИЦА "СЕСЛАВЦИ"! НЕЗАБАВНА ПРОВЕРКА НА УСЛОВИЯТА И ОТНОШЕНИЕТО НА ПЕРСОНАЛА (ОСОБЕНО МЕДИЦИНСКИЯ) КЪМ ЖИВОТНИТЕ В ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ПРИЮТ "СЕСЛАВЦИ", ПОСЛЕДВАНА ОТ СТРОГИ НАКАЗАНИЯ И ПРИВЕЖДАНЕТО НА ПРИЮТА ВЪВ ВИД, КАКЪВТО Е СПОРЕД ЗАЛОЖЕНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ В НАРЕДБАТА! НЕЗАБАВНИ ПРОВЕРКИ НА ПРИЮТ "СЕСЛАВЦИ" И ОБЩИНСКА ФИРМА "ЕКОРАВНОВЕСИЕ"! ПРЕСТАНЕТЕ ДА НАСТРОЙВАТЕ ЧАСТ ОТ ХОРАТА СРЕЩУ ЖИВОТНИТЕ И ХОРАТА, КОИТО НАИСТИНА ГИ ОБИЧАТ! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ТОРМОЗИТЕ И ДА СЕ ДЪРЖИТЕ СЪС СТОПАНИТЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ, КАТО С ПРЕСТЪПНИЦИ! ПРЕСТАНЕТЕ ДА СОЧИТЕ С ПРЪСТ ЖИВОТНИТЕ, СТОПАНИТЕ, ХОРАТА ОБИЧАЩИ ЖИВОТНИТЕ, С ЦЕЛ - ДА ОТКЛОНИТЕ ВНИМАНИЕТО ОТ РАЗВЪДНИЦИТЕ И СПОМОГНЕТЕ РАЗВИТИЕТО НА БИЗНЕСА ИМ! НЕЗАБАВНО ИЗДАВАНЕ НА ЗАКОН ЗАБРАНЯВАЩ: РАЗВЪДНИЦИ НА КУЧЕТА, ТЪРГОВИЯ С КУЧЕТА, ВНОС НА КУЧЕТА!
ЗАСРАМЕТЕ СЕ ВЕЧЕ! СТИГА С ТОЗИ ЦИРК! СМЯТАТЕ ЛИ, ЧЕ ТОВА ЛЯТО ЩЕ ИМА ЧУЖДЕСТРАННИ ТУРИСТИ В БЪЛГАРИЯ?! ХОРАТА НАВЪН, НИ СМЯТАТ ЗА ВАРВАРИ И ПРИМИТИВНИ СЪЩЕСТВА! НЕДОПУСТИМО Е В 21-ВИ ВЕК, В СТРАНА, КОЯТО СЕ СМЯТА ЗА ЦИВИЛИЗОВАНА (А ОКАЗВА СЕ ТЪКМО ОБРАТНОТО - ВСЕ ЕДНО СМЕ БЕЗМОЗЪЧНИ ДИВАЦИ ОБЛЕЧЕНИ В КОЖИ) ДА ИМА ТАКОВА ВАРВАРСКО, ФАШИСТКО, САДИСТКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАЙ-ДОБРИЯ ПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА - КУЧЕТО!

КАКВОТО Е ОТНОШЕНИЕТО ТИ КЪМ ЖИВОТНИТЕ, ТАКОВА Е И КЪМ ХОРАТА!

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА НАПЪНИ И ПИСЪЦИ НА ПРИМАТИ, КОИТО ИСКАТ ДА БЪДАТ ОКИЧЕНИ С ОРДЕН ЗА АЛТРУИСТИ И ЧОВЕКОЛЮБЦИ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЖЕЛАЯТ КРЪВ И СМЪРТ НА ЖИВОТНИ, Е ТУК Е МОМЕНТЪТ ДА СЕ ПОЯВЯТ ЧИЧКОВЦИТЕ С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ И ДА СИ ПРИБЕРАТ ПРИМАТИТЕ, КОИТО СА ОБЩЕСТВЕНО ОПАСНИ! 

ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК


Тагове:   България,   животни,   собственик,   бременност,   домашен любимец,   приют,   населението,   население,   насилие,   невинни,   тормоз,   потомство,   бездомни кучета,   улични кучета,   наказателен кодекс,   София,   Животно,   улични,   цивилизация,   отклоняване на вниманието,   кучета,   Екоравновесие,   бездомни,   евтаназия,   столичани,   варвари,   Диваци,   кастриране,   животинки,   развъдник,   българския народ,   размножаване,   Сеславци,   садисти,   здравословно състояние,   безпомощно,   Закона за защита на животните,   беззащитни,   изкупителни жертви,   развъдници,   развъдници за кучета,   собствениците на домашни кучета,   запождане,   данък домашен любимец,   чипове за домашни любимци,   вносител на микрочипове,   конспиративна теория,   безотговорен стопанин,   вменяване на вина,   истинските виновници,   приют Сеславци,   кланница,   кастрирани кучета,   ветеринарни клиники,   породисти кучета,   евтин театър,   живо същество,   невинна душичка,   породисто куче,   улични животинки,   долни инсинуации,   да всявате омраза,   ще си осиновят бездомно,   скитащи кучета,   обичат животните,   машина за разплод,   примитивни същества,   цивилизована,   НАЙ-ДОБРИЯ ПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА - КУЧЕТО,   ОБЩЕСТВЕНО ОПАСНИ,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sunny5
Категория: Бизнес
Прочетен: 1182132
Постинги: 1120
Коментари: 0
Гласове: 313
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031