Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2014 10:27 - СЧУПЕНАТА КУКЛА - ВОЛЕН
Автор: djani Категория: Политика   
Прочетен: 8900 Коментари: 16 Гласове:
13

Последна промяна: 12.01.2016 17:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

СЧУПЕНАТА  КУКЛА – ВОЛЕН

 
          Очертава се родното ни парламентарно мъпетшоу да подмени по спешност една от основните си марионетки. Въпреки прецизно разработения софтуер, с който да наподобява образците си Адолф и Бенито, червен надпис: error свети тревожно на челото на роботизираната кукла Волен. И това не е за първи път. Този надпис е светвал неколкократно на екрана в сервиза на реномираната фирма „KUKLOVOD”. Но, трескавите опити за ремонтиране на развинтената кукла  и инсталирането на програма за контрол са неуспешни. Горката играчка, поради следизборната ситуация, не без основание е развила наполеонов комплекс, подобно на образците, по чийто образ и подобие е програмирана. Което, автоматично я прави негодна за употреба. Време е вече да бъде изхвърлена в контейнера с политически отпадъци за рециклиране!

Кукловодите на прехода прецениха, че ако ще сме европейци и ние, както жабата трябва да си навирим краката, за да ни подковават като вола. След като те имат националистически партии, защо и ние да си нямаме? Така се пръкна и „Атака”. Този път донор за оглавяване на националистическото, политическо недоразумение бе агонизиращото СДС, изпаднало в мозъчна смърт. Но преди да се превърне в о бозе почившия вече политически труп, по спешност бяха имплантирани органи от него в други пациенти.  До момента, най-успешна от трансплантациите е в „Атака”. С „идеология”, която е миш-маш от национализъм, комунизъм, фашизъм и най-много популизъм. Новоюзлюпения фюрер, както историческия си аналог е в състояние с часове да крещи и подскача по митинги и национални сборове на партията си, самонавивайки се за разпалените си речи. Играе го яростна опозиция, каквато в същност не е. Зад „революционната” му външност се крие добре замаскирано служене на статуквото, за създаване на илюзия за демократичност и допустимост, дори на такъв вид яростна „опозиция”. Със съществуването си тази псевдо националистическа партия по същество легитимира истинската противоконституционна етническа партия ДПС.

От години цирка е пълен и медиите отразяват всички скечове, които неуморния Волен разигравя на воля и се пъне да плаши гаргите,  т.е. етносите. Приликата с неотразимия циклофреник Жоржи от зората на „демокрацията” се натрапва. Но, неуморимия „холивудски” шоумен и борец за демокрация остаря и се кротна в полите на червената генералска щерка Шуши.

Както и едноименния герой от операта „Палячо” на Леонкавало, някои ще се смееят през сълзи. Свидетели бяхме на какво ли не. Бюлюмите /епизодите/ като от турски сериал „Волен” се точат без край. Кръчмарските му изцепки от рода на „Ти знайш ли кой съм!!!” са по най-неочаквани места. За предпочитане в самолети, но може и в ресторанти, като любимите му мишени са чужденци и  представители на дипломатическия корпус. Като се започне от горкия посланник Пардю, та днес до френската дипломатка. Обкръжен от бабаитите си, посяга дори на представители на реда.

А за любовните му саги? Жадните за сензации медии, надничащи в кошовете за бельо и душещи ожълтените гащи на политическия ни елит, стръвно преглъщат съдържимото от коша за мръсното му бельо.  Апетитно за всички медийни „жълтъци”. Всички сме хора и нищо човешко не ни е чуждо. Включително и окепазяването на навлизащото в андропауза комплексирано човече, което не може да озапти все още шаващото в гащите му шило. За това едно мъжко – Евалла. Почувствал се значим в собствените си очи, харчи на поразия пари със съмнителен произход, за удоволетворяване на великанското си его. При това възможно най-демонстративно. Може би в компенсация за мизерстването в младостта си? Заедно с хитрушата Капка осребриха пълноценно политическите дивиденти от изпълняваната роля. Дори изпратиха синчето й Митко в Брюксел като евродепутат. Докато беше с нея, явно тя успяваше да контролира неврастенията му и изцепките му бяха в рамките на допустимото. Но, този пуст апетит за „агнешко” и желание да се покажеш пред младичкото гадже. Може би именно хубавата Деница, ще му вземе главата, не само образно, но и буквално, както митологичната Далила.

А за нас, бедния електорат каква е поуката от притчата за Волен? Крайно време е „политици” от споменатата порода да останат в паноптикума на екзотичните, или мутирали индивиди. А всеки който има капка разум в главата, да не се подвежда по приказки на хора, които не могат да управляват себе си, а камо ли цял един народ, както им се иска ...

 

 

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg

 

 





Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - Докога този шут ще подскача на сцената като заклан петел?
08.01.2014 11:04
Омръзна на всички.

Над цяла България се носи вонята на политически трупове.

Сайдеров и неговата банда не са само безобидни популисти и клоуни. Те компроментират всичко до което се докоснат и ни излагат пред нормалния свят.

Много станаха камуфлажните политици в бегето. какво повече трябва да се случи.

А българите да се събудят от дрямката си. Докога ще търпим този срамен карнавал? Иначе да се сърдим на себе си.
цитирай
2. makont - Джани, наистина смях през сълзи,
08.01.2014 12:30
защото това човече е смешно в напъните си да се прави на велик. Време е някой да натисне копчето с Delete и да оправи грешката. Освен това нали старателно подготвят нов клоун - Бареков. Той ще да е следващият фикус. Усмивки!
цитирай
3. tit - Хляб и зрелища,
08.01.2014 15:34
за да забравим да питаме за сиренето!:))

Сите ни политици са арогантни, някои го правят по-възпитано, но от това по-малко сидеровци ли стават?!:(
цитирай
4. djani - Санде, те въобще не осъзнават, че са политически трупове.
08.01.2014 21:45
sande написа:
Омръзна на всички.

Над цяла България се носи вонята на политически трупове.

Сайдеров и неговата банда не са само безобидни популисти и клоуни. Те компроментират всичко до което се докоснат и ни излагат пред нормалния свят.

Много станаха камуфлажните политици в бегето. какво повече трябва да се случи.

А българите да се събудят от дрямката си. Докога ще търпим този срамен карнавал? Иначе да се сърдим на себе си.

Нали знаеш, че зомбитата в Ямайка, чрез вуду магия оживяват. Та и у нас е същото с провалените политици. Системата го позволява...
цитирай
5. djani - Този твой Delete ще го има,
08.01.2014 21:47
makont написа:
защото това човече е смешно в напъните си да се прави на велик. Време е някой да натисне копчето с Delete и да оправи грешката. Освен това нали старателно подготвят нов клоун - Бареков. Той ще да е следващият фикус. Усмивки!

Ако не пипаме бюлетините им. А за БЮреков знаеш мнението ми!
цитирай
6. djani - Зрелища ни дават...
08.01.2014 21:49
tit написа:
за да забравим да питаме за сиренето!:))

Сите ни политици са арогантни, някои го правят по-възпитано, но от това по-малко сидеровци ли стават?!:(

С императорска щедрост. Но, хляба...
цитирай
7. djani - Напълно сте прав!
08.01.2014 21:51
анонимен написа:
Проблема на българите е, че винаги се занимават с дребните проблеми и така пропускат да обърнат внимание за истинските причини, да са в това окаяно икономическо състояние и тоталната политическа безпътици, в която ги поставиха идеолозите на колониалната държава, стоящи в сянка от началото на криминалния преход досега. Те никога не са имали демокрация и реален политически избор. Те имаха фиктивен избор между партии, които бяха проект на едни и същи кукловоди, целящи да разделят и противопоставят обществото и да създават илюзията , че хората имат избор. И така до наши дни, и се учудвам, че все още има твърде много наивни хора, делящи се на партии и цветове, без да осъзнават , че това е пагубно за държавата. Волен може да има някой недостатъци, но беше достатъчно смел да се противопостави на застрашителните тенденции в държавата и на антибългарската политика, упражнявана от всички партии на прехода. И каза истината на много заблудени хора. И затова враговете на България му вдигнаха мерника и сега може и да го осъдят по скалъпено обвинение и платени свидетели. Да, не бързайте да критикувате. В свят в, който християнските добродетели са загубили смисъл за повечето хора и те се кланят на материалните ценности, парите могат да сътворят такова зло. Особено в държава като нашата, където справедливото правораздаване е табу. Не съм видял някой криминален политик известен с атибългарската си политика или крупен престъпник с богата биография да е бил осъден ефективно.

Именно по тази проблематика се изказвам понякога. Но, клоунадата ми идва в повече...
цитирай
8. jelezov - Общо взето добър постинг. Но има две ...
13.01.2014 22:45
Общо взето добър постинг. Но има две неща, с които не съм съгласен и които не са плод на недоглеждане, а по-скоро са признак за идейна обърканост. В идеологията на Атака няма и не може да има нещо комунистическо. Национализацията, откъсната от една цялостна икономическа политика не е комунистически идеал. Второ, Атака не е ПСЕВДО, А Е ИСТИНСКА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. И ако тя днес предизвиква смях, то е, защото национализмът, като идеология, отдавна вече е рудимент, поне за една европейска страна. Но доколкото нейният национализъм прераства в нацизъм (фашизъм), дотолкова това трябва да ни отвори очите за опасността от възраждането на фашизма в европейски и световен план. А Коментара на "анонимния" говори, че авторът му въобще не разбрал смисъла на т. нар. преход.
цитирай
9. djani - Целта на постинга не е задълбочения анализ...
14.01.2014 10:29
jelezov написа:
Общо взето добър постинг. Но има две неща, с които не съм съгласен и които не са плод на недоглеждане, а по-скоро са признак за идейна обърканост. В идеологията на Атака няма и не може да има нещо комунистическо. Национализацията, откъсната от една цялостна икономическа политика не е комунистически идеал. Второ, Атака не е ПСЕВДО, А Е ИСТИНСКА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. И ако тя днес предизвиква смях, то е, защото национализмът, като идеология, отдавна вече е рудимент, поне за една европейска страна. Но доколкото нейният национализъм прераства в нацизъм (фашизъм), дотолкова това трябва да ни отвори очите за опасността от възраждането на фашизма в европейски и световен план. А Коментара на "анонимния" говори, че авторът му въобще не разбрал смисъла на т. нар. преход.

Това е просто скица на карикатурната същност на личността на Сидеров, която всеки здравомислещ следва да прозре. А, политическото му поведение е добре замислено и изиграно през годините. Поредната плочка в политическия пъзел на задкулисието...
цитирай
10. jelezov - Разбрах и приемам идеята, която ви е ...
16.01.2014 09:01
Разбрах и приемам идеята, която ви е водила при написването на постинга. Аз бих добавил и една наглед парадоксална мисъл, изказана, доколкото си спомням, от Юлиус Фучик: "Хитлер е гениална посредственост". Нашият искрен негов последовател е посредствен като кумира си, но за радост не е гениален, нито дори талантлив.
цитирай
11. zaw12929 - Едва ли Волен е проблемът на Бълг...
17.01.2014 15:39
Проблема на българите е, че винаги се занимават с дребните проблеми и така пропускат да обърнат внимание за истинските причини, да са в това окаяно икономическо състояние и тоталната политическа безпътици,
А ВИЕ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТЕ?! КАКВО РЕШАВАТЕ, КАТО ХУЛИТЕ ВОЛЕН- ДАЙТЕ СИ СМЕТКА...
Едва ли Волен е проблемът на България, но добре го използваха за да ни манипулират... за да не търсим сметка на йстинските виновници за съдбата ни

Той не е управлявал...не ни е навредил...Жалко за пютроните...Мъчно ми е за България... колко лесно ни съсипаха
цитирай
12. zaw12929 - Ако на света имаше повече хора, к...
17.01.2014 15:46
Ако на света имаше повече хора, които желаят собственото си щастие повече, отколкото желаят нещастието на другите, можеше да има рай за няколко години.
цитирай
13. djani - Завчо, някои хора са скарани с огледалото, а други с телевизора...
17.01.2014 18:01
zaw12929 написа:
Проблема на българите е, че винаги се занимават с дребните проблеми и така пропускат да обърнат внимание за истинските причини, да са в това окаяно икономическо състояние и тоталната политическа безпътици,
А ВИЕ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТЕ?! КАКВО РЕШАВАТЕ, КАТО ХУЛИТЕ ВОЛЕН- ДАЙТЕ СИ СМЕТКА...
Едва ли Волен е проблемът на България, но добре го използваха за да ни манипулират... за да не търсим сметка на йстинските виновници за съдбата ни

Той не е управлявал...не ни е навредил...Жалко за пютроните...Мъчно ми е за България... колко лесно ни съсипаха

Прав е Юлиан Вучков "Гледам и не вярвам на ушите си". Караш ме да не вярвам и на здравия си разсъдък. Ако Волен се държеше нормално, а не агресивно - провокативно, бих се хванал, но не би...
цитирай
14. djani - Подозирам, че притчата ти е насочена към мен,
17.01.2014 18:09
zaw12929 написа:
Ако на света имаше повече хора, които желаят собственото си щастие повече, отколкото желаят нещастието на другите, можеше да има рай за няколко години.

Но, пожелаването на зло е бумеранг, който посича хвърлилия го. Може да съм пристрастен понякога, но винаги обективен. За сведение имам постинги и за Борисов, Неинска, Бареков, старата дама БСП и т.н. Всички са еднакво виновни за дереджето ни. А рай, скоро няма да настъпи...
цитирай
15. zaw12929 - Проблема на българите е, че винаги ...
18.01.2014 15:27
djani написа:
zaw12929 написа:
Проблема на българите е, че винаги се занимават с дребните проблеми и така пропускат да обърнат внимание за истинските причини, да са в това окаяно икономическо състояние и тоталната политическа безпътици,
А ВИЕ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТЕ?! КАКВО РЕШАВАТЕ, КАТО ХУЛИТЕ ВОЛЕН- ДАЙТЕ СИ СМЕТКА...
Едва ли Волен е проблемът на България, но добре го използваха за да ни манипулират... за да не търсим сметка на йстинските виновници за съдбата ни

Той не е управлявал...не ни е навредил...Жалко за пютроните...Мъчно ми е за България... колко лесно ни съсипаха

Прав е Юлиан Вучков "Гледам и не вярвам на ушите си". Караш ме да не вярвам и на здравия си разсъдък. Ако Волен се държеше нормално, а не агресивно - провокативно, бих се хванал, но не би...



НА ЛУДИТЕ И ПИЯНИТЕ И ПОДОБНИ НА ТЯХ НЕ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ- ТЕ НИКОГА НЯМА ДА ВИ РАЗБЕРАТ
НА ВАС ПРИЯТЕН ДЕН!!
цитирай
16. kostadin - Не ми пука за никого от партииците на ...
21.01.2014 19:34
Не ми пука за никого от партииците на властНито за бъдещите кандидатиот новоизлюпениште партии и коалицииВсичките са от един дол дренки.
Истината е ,че българите изчезват!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245548
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031